18 Вересня, 2018 Корисні поради

Виробництво повного циклу – одна з основних переваг “Заводу решіткового настилу”, адже для отримання високоякісного продукту необхідно бути впевненим у якості на кожному етапі виготовлення, починаючи від закупівлі сировини і закінчуючи пакуванням продукції.

Окрім того, виробництво повного циклу забезпечує можливість надати Клієнту найкращу ціну та запропонувати стислі терміни виготовлення, оскільки ми не залежимо від жодного субпідрядника та самі контролюємо всі технологічні процеси.

Незважаючи на велику популярність, багато наших Замовників, які не відвідували виробництво, взагалі не знають як виготовляється решітковий настил. Саме тому сьогодні ми хочемо детально про це розповісти.

 

Етап 1. Закупівля сировини
Завод решіткового настилу закуповує сировину у вигляді рулонної сталі та бунтів з катанкою безпосередньо на металургійних комбінатах. Сталь виливається та прокатується з індивідуальними характеристками спеціально для нашого заводу, що забезпечує ідеальну товщину рулона та відповідний хімічний склад сталі, що дозволить в подальшому отримати таке ж ідеальне цинкове покриття.

Етап 2. Порізка сталі на штрипс
Порізка сталі на штрипс певної ширини, що становитиме в подальшому основу решіткового настилу, проводиться на спеціальному агрегаті поздовжньої різки рулонної сталі, що дозволяє різати штрипс шириною від 10 мм!!! Похибка різання не перевищує 0,05 мм і гарантує майбутнім решіткам однакові механічні характеристики. Окрім того, спеціальна система охолодження ножів виключає використання під час порізки будь-яких мастильних матеріалів, що також в майбутньому має значення під час зварювання й гарячого цинкування решіткового настилу.

Етап 3. «Кручення» поперечного прутка
Поперечний пруток у зварному решітковому настилі служить для утримання несучих смуг у вертикальному положенні, а також для надання решітці кращих протиковзких властивостей. Даний етап виробництва відбувається паралельно з порізкою рулонної сталі і представляє собою протяжку дроту-катанки через спеціальні фільєри та головки, які в процесі волочіння не тільки калібрують катанку, а й скручують її, надаючи форму спіралі. В подальшому готовий поперечний пруток поступає у протяжно-відрізний автоматичний станок, який вирівнює та нарізає пруток заданої довжини зі швидкістю 90 м/хв.

Етап 4. Виготовлення заготовок із решіткового настилу
На даному етапі на автоматичній лінії відбувається зварювання контактно-пресовим методом несучої смуги та поперечного прутка. Саме тут формуються розміри комірок майбутньої решітки. Автоматична лінія, яка встановлена на нашому підприємстві, дозволяє виготовляти до 1000 тонн решіткового настилу в місяць. На цьому етапі виробництва решітки виходять з лінії у формі так званих «матів» – великоформатних необрамлених решіток розміром переважно 6100х1000 мм, які в подальшому служать сировиною для виготовлення конкретних решіток під індивідуальне замовлення. Особливістю лінії ZRN є можливість гнучкого та швидкого налаштування комірок решіткового настилу, можливість виготовлення «матів» шириною від 500 до 1250 мм, що дозволяє мінімізувати відходи при порізці, а також довжиною від 2000 до 12000 мм. Діапазон несучих смуг – від 20х2 мм до 70х6 мм. Розмір комірок – від 25х25 мм до 68х101 мм.

Етап 5. Порізка заготовок
Заготовки із решіткового настилу, що були виготовлені на попередньому етапі, на спеціальній швидкісній пилі розрізаються на готові решітки згідно індивідуального замовлення. В разі якщо готова решітка повинная бути квадратної або прямокутної форми, одразу після порізки вона попадає на дільницю приварювання обрамлення, якщо ж готовий виріб має складну геометричну форму або спеціальні типи обрамлення, заготовка з пили попередньо проходить стадію вирізання фігур та комплектації обрамленням.

Етап 6. Вирізання фігур
На даному етапі на сучасному автоматичному порталі газо-кисневої різки з CNC-управлінням відбувається виготовлення необхідних додаткових вирізів або надання решітці складної геометричної форми відповідно до креслень, розроблених інженерним центром ZRN або наданих Клієнтом. Фактично, на нашому підприємстві немає жодних обмежень щодо форми чи розмірів майбутнього виробу, однак, наші спеціалісти завжди запропонують Клієнту саме такі розміри та форми решіток, які максимально скоротять термін виготовлення та кількість відходів.
Крім того, саме тут решітки комплектуються різними типами обрамлення, якщо це передбачено технічною документацією.

Етап 7. Приварювання обрамлення
Для надання решіткці естетичного вигляду всі місця різання обрамляються смугою. За замовчуванням смуга обрамлення відповідає несучій смузі. Однак, у багатьох випадках, обрамлення відіграє не лише естетичну роль, а й надає решіткці іншого функціонального призначення, наприклад, спеціальні обрамлення для стелажних настилів, дренажних систем і т.ін. Також обрамлення може слугувати елементом безпеки, як от, наприклад, «високе» обрамлення, що заміняє собою відбійну полосу на огородженнях… Додаткову інформацію про типи обрамлення Ви можете знайти в “Технічному довіднику”.

Етап 8. Зачистка та цинкування
Перед цинкуванням, після обрамлення, решітковий настил проходить етап зачистки, на якому притуплюються всі гострі кромки та зачищаються видимі місця зварювання.
Гаряче цинкування – найкращий та найнадійніший на сьогоднішній день метод антикорозійного захисту решіткового настилу. На оцинковані решітки ZRN ми надаємо гарантію до 30 років. Гаряче цинкування забезпечує не лише бар’єрний, але й електро-хімічний захист від корозії.

Етап 9. Пакування та маркування продукції
Перед відвантаженням до Клієнта, відбувається сортування, маркування та остаточне упаковування решіткового настилу. Решітки ZRN поставляються Клієнтам на палетах, надійно стягнуті металевою плакованою стрічкою. Пакування здійснюється відповідно до побажань Замовника.

Ось так коротко ми постарались передати Вам основну інформацію щодо того, як з рулона сталі зробити оцинкований решітковий настил…

Звичайно, що на кожному етапі є свої особливості та нюанси, тому якщо хочете дізнатися більше, з радістю запрошуємо Вас на екскурсію виробництва “Заводу решіткового настила”.І будьте впевнені, отримавши решітковий настил “ZRN”, Ви будете задоволені з першого візуального контакту, а завдяки зносостійкості і довговічності, наші решітки подбають про безпеку та комфорт на довгі роки!

Дивіться також

Фундаментальний матеріал для сучасного будівництва