2 Жовтня, 2017 Корисні поради

А Ви знаєте, що деякі продавці решіткового настилу замість гарячеоцинкованих елементів кріплень пропонують клієнтам вироби, покриті «гальванікою»? 

Чому важливо знати це і не купувати таких виробів, читайте у нашій статті.

Гальванічне цинкування кріплень замість гарячого цинкування проводиться з двох причин – зниження собівартості або відсутність технічної можливості проведення гарячого цинкування.

У деяких випадках даний факт просто замовчується, розраховуючи на те, що покупець не помітить різниці, в інших випадках клієнта свідомо вводять в оману, розповідаючи йому про те, що гальванізація і гаряче цинкування дають однаковий захист від корозії.
Тому пропонуємо Вам разом розібратися в чому ж різниця між цими способами антикорозійного захисту і чому для кріплення решіткового настилу необхідно використовувати виключно гарячеоцинковані метизи.
У зв’язку з тим, що за часів СРСР антикорозійний захист металу методом гарячого цинкування не був поширений, на сьогоднішній день частими є випадки, коли споживачі помилково ототожнюють поняття гальванізація (у простонародді «гальваніка») і гаряче цинкування. Насправді ж гаряче цинкування і гальванізація – зовсім різні процеси, що дають дуже різний захист від корозії.

Гальванізація – це метод покриття одного металу яким-небудь іншим шляхом електролізу. У промисловості гальванізацію застосовують для зміцнення металевої поверхні виробів і захисту їх від впливу зовнішнього середовища, наприклад від корозії. Зазвичай гальванізують цинком (оцинковка), міддю, хромом, нікелем.
Гаряче цинкування – покриття металу (звичайно заліза або сталі) шаром цинку для захисту від корозії шляхом занурення виробу у ванну з розплавленим цинком при температурі близько 460 °C.

Технологія гарячого цинкування елементів кріплень, в двох словах, така. Після знежирення, промивання, травлення і повторної промивки, деталі в барабані занурюють у ванну (зазвичай керамічну) з розплавленим цинком. Обертанням барабана забезпечують потік цинкової маси відносно деталей для заповнення всіх пор і мікротріщин. Потім барабан виймають з ванни і розкручують для видалення надлишків цинку центрифугуванням. Однак на внутрішній різьбі (на гайках) все ж залишаються надлишки цинку, тому внутрішнє різьблення після цинкування проточують. Відсутність покриття на внутрішній різьбі не впливає на корозійну стійкість з’єднання, якщо гайка застосовується з гарячеоцинкованим болтом або шпилькою. Завдяки високій анодності цинку по відношенню до заліза при температурах до 70 °С, цинк сам покриває непокриті і пошкоджені ділянки деталі зі швидкістю близько 2 мм на рік. В даному випадку цинк з зовнішньої різьби болта, завдяки різниці потенціалів цинку і заліза в природному вологому і кислому середовищі переноситься на ділянки внутрішньої різьби гайки, що залишилися при проточуванні без покриття.

Переваги гарячого цинкування:
1. Корозійна стійкість в 5-7 разів перевищує електрооцинковані кріплення і наближається до стійкості нержавіючої сталі.
2. Покриття саме себе відновлює на пошкоджених ділянках.
3. Покриття більш стійке до відколів при ударах, ніж аналогічні за корозійною стійкістю полімерні лакофарбові покриття.

На фото Ви можете побачити ступінь корозії метизів після утримання протягом 5 діб в розчинах NaCl, HCl, і у воді. Перші два ряди – електрооцинковка, два нижніх ряди – гаряче цинкування.

Особливо актуальним це питання є у випадку використання метизів з гальванічним покриттям для кріплення гарячеоцинкованих металоконструкцій. У такому випадку, незважаючи на прекрасний захист самих конструкцій, саме кріплення через деякий час стають осередками корозії, поширюючи її на всю прилеглу площу.
Таким чином, просимо Вас бути уважними при розгляді комерційних пропозицій від неперевірених постачальників і завжди уточнювати перед покупкою спосіб захисту металовиробів від корозії, а ще краще – вимагати сертифікат якості на гаряче цинкування.
Якщо Вам необхідна будь-яка інформація або консультація щодо способів кріплень решіткового настилу або варіантів антикорозійного захисту, ви завжди можете звернутися до наших менеджерів та технічних консультантів.

 

Дивіться також

Етапи виробництва зварного решіткового настилу